<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Політика
Світ
05.08.2023 446

У США запевняють, що вдарили по найважливішій "дійній корові" Кремля: про що йдеться

Росія продовжує втрачати доходи через санкції Заходу.

7694fb8add4dd4e9251a35f1ae66e844_05.08.23

Сполучені Штати впевнені, що обмеження цін на російську нафту, встановлене "Великою сімкою", сприяє скороченню доходів Москви та стабілізації енергетичних ринків. І це попри нещодавнє зростання цін. Пише ТСН. 

Про це заявив виконувач обов'язків помічника держсекретаря США з економічної політики Ерік Ван Ностранд, повідомляє Reuters.

Деталі

За словами Ностранда, обмеження цін є успішною частиною режиму багатосторонніх санкцій, запроваджених проти Росії через її вторгнення до України. Він додав, що Вашингтон і його партнери працюють над тим, щоб запобігти будь-якому ухиленню.

"Наш підхід завдав удару по найважливішій "дійній корові" Кремля. До війни доходи від нафти становили близько третини всього російського бюджету, але 2023 року ця цифра впала до 25%", – акцентував Ерік Ван Ностранд.

Згідно з російськими даними, доходи федерального уряду від продажу нафти в першій половині 2023 року були майже на 50% нижчими, ніж роком раніше, а російська нафта торгується зі значною знижкою щодо нафти марки Brent.

Крім того, російські офіційні особи також скаржилися на вплив обмеження цін, і Кремль був змушений розглянути питання підвищення податків для експортерів нафти для збільшення доходів, що може погіршити довгострокові перспективи його нафтової галузі.

Нагадаємо, Євросоюз і "Велика Сімка" запровадили "стелю" цін на нафту на рівні 60 доларів за барель. Так, перевозити чи здійснювати будь-які інші операції з російською нафтою, проданою дорожче, флот G7, Євросоюзу й Австралії, яка теж долучилася до домовленості, не стане.

Оценка материала:

5.00 / 1
У США запевняють, що вдарили по найважливішій "дійній корові" Кремля: про що йдеться 5.00 5 1
Політика / Світ
05.08.2023 446
Еще материалы раздела «Світ»