<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
23.01.2012 13:48 820

АББ уклала контракт на побудову найбільшої в Європі мережі швидкої зарядки електромобілів

Влада Естонії замовила 200 зарядних станцій постійного струму, щоб створити найпершу в світі загальнонаціональну мережу швидкої зарядки електромобілів.

АББ виграла тендер на поставку обладнання та спорудження мережі з 200 зарядних станцій (системи пристроїв постійного струму Terra) для електромобілів на всій території Естонії. Замовлення естонського уряду стало найбільшим в Європі контрактом на створення зарядної інфраструктури для електротранспорту.

Початок поставок обладнання заплановано на другий квартал 2012, а вже до кінця року всі зарядні пристрої мають бути запущені в експлуатацію. Згідно з умовами п’ятирічного контракту АББ також забезпечуватиме сервісне обслуговування зарядних станцій та розробить основу їх ІТ-системи.

«Це замовлення демонструє, що розвиток інфраструктури зарядки для електротранспорту набирає обертів. Ми вже виконували замовлення на поставку обладнання та побудову зарядних станцій в інших країнах Європи, але ті проекти були менш масштабними, – говорить Ульріх Шпіссхофер, керівник напряму Дискретної автоматизації та електроприводу групи АББ. – Щоб успішно розвиватися надалі, ця інфраструктура має бути сумісною з усіма марками електромобілів. І саме наші мережеві рішення розроблені таким чином, щоб зарядні станції відповідали всім стандартам підключення, вже існуючим, чи тим, які лише розробляються.»

Збільшення кількості електромобілів стимулює розвиток світового ринку технологій та систем зарядки, складних систем моніторингу і підтримки оптимальної роботи електромережі до якої підключені зарядні станції. Зарядні пристрої постійного струму від АББ з’явилися на ринку в травні 2010 та здатні зарядити електромобіль не за 8 годин, як найпростіші зарядні пристрої змінного струму, а за 15-30 хвилин.

«Естонський уряд хоче бути впевненим, що використовувати електротранспорт в країні буде так само комфортно і безпечно, як і звичайні автомобілі, – сказав Ярмо Туіск, керівник інноваційно-технологічного підрозділу Міністерства економіки та комунікацій Естонії. – Загальнонаціональна мережа швидкої зарядки електромобілів в поєднанні з високоякісним сервісом від АББ та її партнерів дасть змогу втілити цю мету в життя.»

Естонський уряд планує забезпечити зарядними станціями всі урбанізовані території з населенням більшим за 5000 жителів. На головних автомобільних магістралях вони стоятимуть через кожних 50 кілометрів, створюючи найвищу концентрацію зарядних пристроїв постійного струму в Європі. Інвестиції в створення мережі надійшли за програмою «Зелені Інвестиції» від кредитної агенції KredEx. Ця програма в свою чергу є складовою урядового плану щодо зменшення рівня викидів вуглекислого газу. За цим же планом в минулому році естонський уряд розпочав закупку 507 електромобілів Mitsubishi i-MiEV для соціальних працівників. Тоді АББ отримала замовлення на встановлення в муніципалітетах естонських міст звичайних зарядних пристроїв змінного струму для цих електромобілів. Також естонський уряд надає субсидії аж до 50% вартості авто для тих, хто вирішив придбати електромобіль самостійно.

Оценка материала:

4.50 / 8
АББ уклала контракт на побудову найбільшої в Європі мережі швидкої зарядки електромобілів 4.50 5 8
Бізнес / Новини підприємств
23.01.2012 13:48 820
Еще материалы раздела «Новини підприємств»