<
НОВИНИ ДНЯ: Окрім яєчні: 6 страв з яйцем на сніданок, обід чи вечерю  "Бельбек" стає "виснажливою пасткою" для найкращої російської ППО – Forbes  В Україні на вихідних вируватиме негода: синоптики дали детальний прогноз  “Дистанційне” звільнення Криму: експерт оцінив ймовірність такого сценарію  З капустою, м'ясом, горохом та грибами: 5 простих рецептів зраз для обіду чи вечері  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   Кого вважають "молодняком" на фронті: військовий здивував відповіддювсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2012 12:35 2254

Бродський: біометричні паспорти – крок назад для України

Голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський просить президента ветувати закон про біометричні паспорти.

Він направив Віктору Януковичу відповідний лист після того, як Служба опрацювала ухвалений 20 листопада законопроект «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Бродський зазначає, що до документа є «низка конструктивних зауважень і сам закон повністю суперечить напряму діяльності уряду та політиці глави держави».

У Службі звертають увагу, крім раніше вже зазначених «мінусів», на положення про плату за надання адміністративних послуг.

Законом пропонується віднести ці кошти до власних надходжень бюджетних установ. Проте це суперечить п. 45 ч. 2 ст. 29 Бюджетного кодексу, згідно з яким плата за надання адміністративних послуг належить до доходів загального фонду держбюджету, та закон «Про адміністративні послуги», зазначає Служба.

«Таким чином, прийнята редакція закону дозволить зосередити кошти в руках лише окремих зацікавлених осіб, в той час як державний бюджет втратить значні надходження, що негативно впливатиме на економічний розвиток держави. А це близько 6 мільярдів гривень», - зазначається в повідомленні.

«Вважаємо, прийняття закону стало величезним кроком назад на шляху дерегуляційних процесів та розвитку прозорої системи надання адміністративних послуг», - пише Бродський Януковичу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бродський: біометричні паспорти – крок назад для України 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2012 12:35 2254
Еще материалы раздела «Україна»