<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт пікантної закуски з помідорів  Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачкавсі новини дня
Політика
Україна
28.11.2012 12:35 2257

Бродський: біометричні паспорти – крок назад для України

Голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський просить президента ветувати закон про біометричні паспорти.

Він направив Віктору Януковичу відповідний лист після того, як Служба опрацювала ухвалений 20 листопада законопроект «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Бродський зазначає, що до документа є «низка конструктивних зауважень і сам закон повністю суперечить напряму діяльності уряду та політиці глави держави».

У Службі звертають увагу, крім раніше вже зазначених «мінусів», на положення про плату за надання адміністративних послуг.

Законом пропонується віднести ці кошти до власних надходжень бюджетних установ. Проте це суперечить п. 45 ч. 2 ст. 29 Бюджетного кодексу, згідно з яким плата за надання адміністративних послуг належить до доходів загального фонду держбюджету, та закон «Про адміністративні послуги», зазначає Служба.

«Таким чином, прийнята редакція закону дозволить зосередити кошти в руках лише окремих зацікавлених осіб, в той час як державний бюджет втратить значні надходження, що негативно впливатиме на економічний розвиток держави. А це близько 6 мільярдів гривень», - зазначається в повідомленні.

«Вважаємо, прийняття закону стало величезним кроком назад на шляху дерегуляційних процесів та розвитку прозорої системи надання адміністративних послуг», - пише Бродський Януковичу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бродський: біометричні паспорти – крок назад для України 5.00 5 1
Політика / Україна
28.11.2012 12:35 2257
Еще материалы раздела «Україна»