<
НОВИНИ ДНЯ: Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічкивсі новини дня
15.01.2013 8340

За спрощену систему оподаткування вимагають тільки заяву

Платник податків, який бажає обрати або перейти на спрощену систему оподаткування чи внести зміни до свідоцтва платника єдиного податку має подати до органів ДПС лише відповідну заяву.

Podatki_150113

Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України.

«При подачі суб'єктами господарювання - фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів, тощо)», - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у міністерстві, свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безкоштовно протягом 10 календарних днів з дня подання заяви.

Разом з тим, для нових платників, які обирають спрощену систему оподаткування, свідоцтво видається у день отримання органом ДПС заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування.

Крім того, наголосили у Міндоходів, термін сплати авансових платежів для платників 1 та 2 групи за січень закінчується 20 січня 2013 року, при цьому для даної категорії підприємців ставка єдиного податку становить в межах від 1% до 10% (перша група) та в межах від 1% до 20% (друга група) мінімальної заробітної плати. З 1 січня 2013 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1147 грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
За спрощену систему оподаткування вимагають тільки заяву 5.00 5 2
Бізнес / Податки та право
15.01.2013 8340
Еще материалы раздела «Податки та право»