<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Чи зможуть мобілізувати до кінця року ще 200 тисяч людей: нардеп відповів  Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працюєвсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2013 798

Майже 100 тисяч українців відвідали Австрію торік

Австрійські курорти як місце проведення відпустки стають дедалі улюбленішими серед українців. 66% подорожуючих до цієї країни надають перевагу зимовому відпочинку у горах.

«В 2012 році нашу країну відвідали понад 90 тис. туристів з України - це майже вдвічі більше ніж у 2007», - наголошує представник Австрійського представництва з туризму Георг Капус.

Подорожуючі з України відвідують Австрію переважно взимку: 66,4% ночівель припадає на зимовий сезон, лише 32,6% на літній. Понад 80% українських гостей проводять свою відпустку в Тиролі, Зальцбурзі або Відні. «Шладмінг, який географічно знаходиться в Штирії, є, на відміну від зазначених місць, відомим лише знавцям. Природа, насолода та затишок – ось головні складові відпочинку в Штирії, оскільки люди в Штирії вважаються добродушними, привітними, дотепними та веселими -, розповідає пан Капус. - Грац – столиця Штирії – був у 2003 культурною столицею Європи і розуміється на тому, як своїм шармом причарувати відвідувачів».

У свою чергу, австрійські бізнесмени полюбляють Україну. Так, Австрія з $3 млрд посідає 5 місце серед іноземних інвесторів в Україні, зазначив на прес-конференції Торговий радник Посольства Австрії в Україні Грегор Постль. За його словами, австрійські підприємства працюють в Україні в різних сферах економіки.

Австрійська економіка постачає в Україну здебільшого технологічні високоякісні продукти, зважаючи на те, що 24,3% австрійського експорту в Україну складають вимірювальні та контрольні прилади та 17% машини та обладнання. «Українські підприємства потребують модернізації – Австрія володіє «ноу-хау» та продуктами для цього», – говорить Грегор Постль.

Покращення інвестиційного клімату та спрощення бюрократичних процедур в Україні є одним з найперших побажань австрійських підприємств. В українській економіці вбачається ще багато потенціалу і австрійські підприємства готові разом з українськими партнерами розвивати цей потенціал, наголошує торговий радник Австрії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Майже 100 тисяч українців відвідали Австрію торік 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2013 798
Еще материалы раздела «Україна»