<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та грози: де в Україні 25 червня погіршиться погода  "Живуть краще, ніж вдома": Золкін про проблему, яку створила Україна комфортними умовами для полонених окупантів  Хто з чоловіків втратив право на відстрочку за новими правилами: повний список  Ситуація на фронті залишатиметься складною ще щонайменше місяць, - Буданов  Погода в Україні: прогноз на тиждень, 25-30 червня  Путін випрошував зброю під час візиту до КНДР: експерт оцінив, як це вплине на перебіг війни  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
07.05.2013 9097

Олійник розповів, які питання ПР готує на референдум

«Регіонали» хочуть збільшити повноваження президента, але на 18 серпня всеукраїнський референдум не готують.

Про це розповів нардеп-«регіонал» Володимир Олійник.

«Я про це нічого не знаю. Єдине, що мені відомо, що закон ухвалили. ЦВК прийняв піднормативні акти. Хоча мали це зробити у січні. Знаю про те, що після травневих свят готова сказати своє слово і Конституційна асамблея. Після дев'ятого вони мають дати свої висновки. Кравчук сказав, що вони готові показати, які зміни можна розглядати з точки зору публічного обговорення. Тому казати, що це 18... Тоді давайте замість ЦВК говорити», зазначив нардеп.

За його словами, є три варіанти проведення референдуму: за ініціативи Верховної Ради, президента та народу України. «Коли ми говоримо про референдум за народної ініціативи, там є такий механізм. Збирається ініціативна група, збирається протягом місяця чи двох збирати три мільйони підписів, не менше двох третин адміністративних одиниць. Ці підписи повинна перевірити ЦВК. Президент – указ видати. Напевне, краще за народної ініціативи», - сказав він.

«Регіонал» підкреслив, що 450 депутатів узурпували владу, народ же нічого вирішувати сам не може.

Щодо того, які питання могли б розглянути на всеукраїнському референдумі, Олійник відповів: «Речі, які потребують змін: скорочення кількості депутатів, їхній імунітет, структура парламенту. Крім того, потребує зміни і модель виборчого закону. Я за те, щоб були вибори за мажоритарною системою».

Політик заперечив тезу, що Партія регіонів буде виносити на референдум питання інтеграції до Євразійського союзу. «Чи варто втягувати країну у небезпечну суперечку щодо європейського вектору чи євразійського митного вектору інтеграції? Це може розколоти суспільство», - зауважив він.

Депутат також додав, що розширювати повноваження для президента потрібно, однак слід дивитися які саме. «Є проблема, коли сьогодні депутати з міркування неврегульованості ситуації і низького рівня культури думають, що бездіяльність у формі блокування, це - така форма демократії. Що робити президентові, коли блокується діяльність парламенту? Треба давати йому якісь додаткові важелі для розпуску? Не виключаю. Подивіться, яка формула? 30 днів відпочивають, день попрацювали, знову 30 днів відпустка», - обурився Олійник.

За матеріалами Gazeta.ua

Оценка материала:

5.00 / 1
Олійник розповів, які питання ПР готує на референдум 5.00 5 1
Політика / Україна
07.05.2013 9097
Еще материалы раздела «Україна»