НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
20.05.2013 14:58 826

МВС не хоче, щоб громадяни розповідали про свої статки в інтернеті

Користувачі соціальних мереж, які поширюють інформацію про свої статки, наражаються на небезпеку бути пограбованими.  

МВС не хоче, щоб громадяни розповідали про свої статки в інтернеті

Про це заявив начальник Департаменту Державної служби охорони (ДСО) при МВС України Анатолій Назаренко.

«Поширення відомостей про свої статки у соцмережах чи повідомлення про від'їзд у відпустку є виявом недбалого ставлення громадян до своїх осель, адже вони таким чином буквально запрошують грабіжників до своєї оселі», - сказав Назаренко.

Він зазначив, що упродовж 4 місяців поточного року зареєстровано 7 тис. 430 квартирних крадіжок. У вчиненні цих злочинів викрито 1 тис. 949 осіб, з них 336 взято під варту. Причому найбільша кількість квартирних крадіжок учиняється з 10.00 до 18.00 у робочі дні, а також у відпускний період, коли оселя залишається без нагляду.

«Достатньо випадків, коли під час відсутності господарів та при наявності консьєржів у під'їздах крадії під виглядом сантехніків або кур'єрів потрапляли до помешкання. Вони за лічені хвилини справлялися із замком будь-якої складності і, будучи добрими психологами, швидко виявляли схованки з коштовними речами», - розповів Назаренко.

Для захисту своєї оселі від злодіїв керівник ДСО рекомендує підключити свою квартиру до сигналізації.

«Зазвичай злочинці, побачивши, що житло під охороною, воліють відразу зникнути або ж їх швидко затримують», - заявив Назаренко.

Він поінформував, що у період літніх відпусток Департамент Держслужби охорони проводить всеукраїнську соціальну акцію «Квартира під охорону-2013», під час якої ДСО бере житло під охорону за половину вартості монтажних послуг, повідомляє Укрінформ.

Оценка материала:

5.00 / 1
МВС не хоче, щоб громадяни розповідали про свої статки в інтернеті 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
20.05.2013 14:58 826
Еще материалы раздела «Податки та право»