<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.06.2013 15:07 529

Росія не виконує зобов'язання по транзиту газа

Російська Федерація не виконує свої контрактні зобов'язання з транзиту газу через територію України.  

Про це заявив фахівець з енергетики Сергій Дяченко.

«Російська сторона не виконує свої зобов'язання щодо транзиту. В контракті не прописані моменти, пов'язані із санкціями щодо такого невиконання, але ж самі зобов'язання ніхто не скасовував», - сказав Дяченко.

Крім того, експерт назвав газовий контракт між Україною та Росією застарілим.

«Цей контракт досить одіозний по відношенню до України, невигідний для нас. По-друге, він вже застарів у контексті тих змін, які відбуваються з «Газпромом» з погляду коригування контрактів з європейськими контрагентами», - зазначив Дяченко в ефірі «Ера-FM».

Нагадаємо, за даними «Укртрансгазу», Україна в травні 2013 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротила транзит газу до країн Західної Європи на 4,68% - до 5,91 млрд куб. м.

Всього за п'ять місяців транзит до Європи знизився на 15,91% - до 31,121 млрд куб. м.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не виконує зобов'язання по транзиту газа 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.06.2013 15:07 529
Еще материалы раздела «Економіка»