<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
01.09.2013 15:00 2430

Ринок підручників в Україні монополізований - нардеп

Монополізація ринку підручників в Україні призводить до того, що їх ціна необґрунтовано зростає, а якість падає через відсутність конкуренції.  

Ринок підручників в Україні монополізований - нардеп

Про це пише глава парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

«Виступаючи в липні в парламенті, міністр освіти повідомив про рекордну кількість надрукованих підручників. Цей «успіх» не дуже радує, оскільки йдеться зовсім не про їх якість», - зазначила Гриневич.

Вона звернула увагу, що Міносвіти монопольно контролює ринок підручників, затверджуючи зміст книг, розподіляючи фінанси на друк, забезпечуючи поширення.

У той час як витрати на державні замовлення на видання підручників щорічно зростають, досягаючи сотень мільйонів гривень, українська навчальна книга втрачає свою якість, про що свідчать відгуки вчителів і батьків.

«Причина цього – непрозоре проведення конкурсу підручників, цілеспрямоване гальмування видачі дозволів на використання підручників і посібників у навчальних закладах з метою витіснити одні видавництва і сприяти іншим, близьким до керівництва Міносвіти», – вважає лілія Гриневич.

Як приклад депутат наводить угоди на видання підручників на загальну суму 86 млн грн, що 12 серпня уклав ГНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" МОН України. За даними ресурсу «Наші гроші», половину всіх підрядів отримали дві приватні структури.

Як повідомлялось, Міністерство освіти і науки пояснило «технічною помилкою» замовлення підручників по 600 гривень за примірник.

За матеріалами ZN.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ринок підручників в Україні монополізований - нардеп 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
01.09.2013 15:00 2430
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»