<
НОВИНИ ДНЯ: Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Україна
24.10.2013 11491

Кармазін розповів про зв’язок Мельника з Піскуном

Колишній народний депутат та відомий юрист Юрій Кармазін обурений позицією в ЗМІ екс-нардепа від Партії Регіонів та колишнього генерального прокурора Святослава Піскуна, та вказує на його кумівство з колишнім ректором Податкової Академії Петром Мельником.  

На думку Ю. Кармазіна, якби не кумівство між П. Мельником і С. Піскуном, ректора Податкової Академії давно б залучили до кримінальної відповідальності.

«Всім відомо, що Мельник вирощувався Піскуном. Я Мельника знаю як депутата і ректора Податкової Академії. Крім усього іншого в 2006 році я здійснював захист інтересів міра міста Ірпінь. Звичайно, був в Ірпені. Протягом місяця. І люди розповідали про ті порядки, які є в Академії. Порядки там не найкращі. Більше того, скажімо так, його давним-давно потрібно було зняти і притягнути до відповідальності. І його намагалися зняти, до речі кажучи. Але втручання Піскуна на певному етапі весь час цьому заважало», - заявив Кармазін.

Політик нагадав, що С.Піскун у своїй політичній заяві про закриття «справи ЄЕСУ» недвозначно дав зрозуміти про тиск на нього з боку на той час президента України В. Ющенка.

«Це висловлювання, безумовно, не професійне. Він не повинен був так говорити. ... У генерального прокурора не повинно бути політики у висловлюваннях і діях. Він повинен був сказати, що впевнений у тому, що прийнято таке рішення, тобто впевнений він у цьому рішенні чи ні, законно чи не законно воно приймалося. А коли він пояснює таким чином: «А хто б на моєму місці вчинив по-іншому?», то він дає зрозуміти, що на нього був якийсь тиск. А людина, яка не може протистояти тиску, не може бути генеральним прокурором», - додав екс-парламентар.

Також політик стверджував, що Піскуна потрібно було залучати до кримінальної відповідальності за його бізнес-інтереси. «Я не відмовляюся від жодного слова . Генеральний прокурор не повинен займатися ніяким бізнесом. Це зрозуміло. Він не повинен лобіювати інтереси хлібних комбінатів, нічого. Тобто, ті факти, які я наводив, їх достатньо в засобах масової інформації. У тому числі і з розслідування справ, і хто які квартири отримував. Навіть одного факту отримання квартири після змін у розслідуванні вбивства Гонгадзе вистачить. Всі ці факти – залізні. І сьогодні я їх підтверджую», - резюмував Ю. Кармазін.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кармазін розповів про зв’язок Мельника з Піскуном 5.00 5 1
Політика / Україна
24.10.2013 11491
Еще материалы раздела «Україна»