НОВИНИ ДНЯ: Кремль вважає проблеми з мігрантами загрозою для державності РФ, - ISW  Морози і сильний вітер: синоптик дала прогноз погоди на 5 листопада  Медведєв пригрозив Трампу долею Кеннеді, якщо той спробує зупинити війну в Україні  У Північній Кореї вважають Орбана “взірцем для наслідування”  Загроза наступу на Дніпро: експерт оцінив, коли РФ може піти на місто  Погода на 5 листопада: синоптикиня попередила про нічні морози  Експерт-міжнародник пояснив, чому Путін не піде на переговори щодо закінчення війнивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
25.03.2018   agroday.com.ua

Грибна плантація: 200 кг «трюфельного золота» щороку

Багато хто вважає, що трюфель росте тільки в дикій природі і вирощувати його в промислових масштабах практично неможливо, але це не так. Його можна культивувати на «трюфельних грядках», де ростуть мікорізовані рослини, стверджують Джованні Мерло і Дестріно Джузеппе Папія, засновники першого на Сицилії розплідника для вирощування трюфелів Tartufi Montalbano. На першій сицилійської плантації розміром в 2 га щорічно виробляють близько 200 кг чорних трюфелів, які успішно реалізуються як в Італії, так і в Бельгії, і в Великобританії.
Вирощувати трюфель – досить складна і делікатна справа. У першу чергу, потрібно створити необхідні умови, а це – підходящий ґрунт і посів мікоризованих рослин. За словами власників плантації, найбільш придатними для подальшого вирощування трюфелів є дуби і сосни. На плантації Tartufi Montalbano вирощуються три найдорожчих види трюфеля: літні чорні трюфелі, збір яких відбувається в травні–червні, зимові чорні і білі трюфелі.
Якість продукції, виробленої Tartufi Montalbano, відстежується на кожному етапі розвитку рослини, тому що вони вирощуються в теплицях з контрольованим середовищем. Тут вони захищені від впливу забруднюючих речовин, а ґрунт, в якому їх вирощують, обробляється гарячою парою (120 град. Цельсія) для стерилізації та усунення спор і грибів, які зазвичай присутні в природному середовищі зростання, але при цьому структура ґрунту не змінюється.
Вирощування трюфелів зародилося у Франції в 1800 році. Десятиліття потому завдяки численним дослідженням були розроблені науково-технічні основи для успішного культивування найбільш затребуваних видів трюфелів.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
технологии, коронавирус, Київ, солдат, обстрелы, НАТО, Сергей Смоленцев, Россия, пляжи, люди, ДСНС, митинги, Карпаты, традиции, ВСУ, уикенд, столкновения, соревнования, самолеты, Зеленский, Майдан, Одесса, Дмитрий Дятлов, #Євромайдан, город, корабли, фотоконкурсы, Путин, Шахтер, экология, пейзажи, зима, дизайн, марш, война, животные, портрет, политика, США, выборы, пожары, стихийные бедствия, Крым, природа, Париж, карантин, церковь, авиация, фестивали, Польша, Китай, Львів, ВМС, мир, акции, юмор, фотоподборки, учения, праздники, туризм, передовая, сборная Украины, футбол, спорт, суд, автомобили, Новый Год, медицина, культура, Динамо, живопись, Верховная Рада, дети, оккупация, путешествия, мода, музыка, женщины, фотопроект, военная техника, Донбасс, Бахмут, Нацгвардия, искусство, Александр Зубко, Порошенко, пандемия, Війна, Киевщина, общество, выставки, Україна, полиция, протесты, история, терроризм, архитектура, Киев, фотография, ЗСУ