НОВИНИ ДНЯ: Кремль вважає проблеми з мігрантами загрозою для державності РФ, - ISW  Морози і сильний вітер: синоптик дала прогноз погоди на 5 листопада  Медведєв пригрозив Трампу долею Кеннеді, якщо той спробує зупинити війну в Україні  У Північній Кореї вважають Орбана “взірцем для наслідування”  Загроза наступу на Дніпро: експерт оцінив, коли РФ може піти на місто  Погода на 5 листопада: синоптикиня попередила про нічні морози  Експерт-міжнародник пояснив, чому Путін не піде на переговори щодо закінчення війнивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
25.03.2018   agroday.com.ua

Грибна плантація: 200 кг «трюфельного золота» щороку

Багато хто вважає, що трюфель росте тільки в дикій природі і вирощувати його в промислових масштабах практично неможливо, але це не так. Його можна культивувати на «трюфельних грядках», де ростуть мікорізовані рослини, стверджують Джованні Мерло і Дестріно Джузеппе Папія, засновники першого на Сицилії розплідника для вирощування трюфелів Tartufi Montalbano. На першій сицилійської плантації розміром в 2 га щорічно виробляють близько 200 кг чорних трюфелів, які успішно реалізуються як в Італії, так і в Бельгії, і в Великобританії.
Вирощувати трюфель – досить складна і делікатна справа. У першу чергу, потрібно створити необхідні умови, а це – підходящий ґрунт і посів мікоризованих рослин. За словами власників плантації, найбільш придатними для подальшого вирощування трюфелів є дуби і сосни. На плантації Tartufi Montalbano вирощуються три найдорожчих види трюфеля: літні чорні трюфелі, збір яких відбувається в травні–червні, зимові чорні і білі трюфелі.
Якість продукції, виробленої Tartufi Montalbano, відстежується на кожному етапі розвитку рослини, тому що вони вирощуються в теплицях з контрольованим середовищем. Тут вони захищені від впливу забруднюючих речовин, а ґрунт, в якому їх вирощують, обробляється гарячою парою (120 град. Цельсія) для стерилізації та усунення спор і грибів, які зазвичай присутні в природному середовищі зростання, але при цьому структура ґрунту не змінюється.
Вирощування трюфелів зародилося у Франції в 1800 році. Десятиліття потому завдяки численним дослідженням були розроблені науково-технічні основи для успішного культивування найбільш затребуваних видів трюфелів.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Путин, Бахмут, Київ, юмор, карантин, живопись, самолеты, природа, корабли, Китай, искусство, туризм, путешествия, музыка, зима, фестивали, мода, пляжи, митинги, Париж, стихийные бедствия, фотография, #Євромайдан, выборы, ДСНС, Одесса, столкновения, автомобили, оккупация, соревнования, архитектура, протесты, Нацгвардия, Шахтер, Війна, праздники, дизайн, общество, уикенд, выставки, медицина, церковь, ЗСУ, футбол, фотоконкурсы, полиция, акции, фотопроект, война, Россия, Зеленский, животные, Новый Год, люди, пейзажи, традиции, город, ВМС, Дмитрий Дятлов, Крым, Україна, Сергей Смоленцев, история, политика, Киев, обстрелы, Польша, экология, Киевщина, коронавирус, НАТО, передовая, Порошенко, Александр Зубко, авиация, суд, сборная Украины, культура, Динамо, технологии, Майдан, ВСУ, дети, марш, Львів, учения, портрет, визиты, фотоподборки, солдат, женщины, пандемия, спорт, пожары, Верховная Рада, терроризм, военная техника, Донбасс, США, мир