НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.05.2019   hmarochos.kiev.ua, Вероніка Луцька, informator.ua,

Велопішохідний: у Києві відкрили новий міст

Міст, що з’єднує Володимирську гірку та оглядовий майданчик поблизу Арки дружби народів, як і обіцяв Віталій Кличко, встигли завершити до Дня Києва, який цьогоріч святкують 26 травня. Напередодні ввечері мер офіційно відкрив міст та навіть пострибав на ньому, щоб довести надійність конструкції.
Віталій Кличко відкривав міст зі сторони Володимирської гірки. У своїй промові він наголосив на унікальності проекту, плани реалізації якого існували більше ста років. Мер також зазначив, що під час будівництва, що тривало п’ять місяців, у ЗМІ з’являлося багато маніпуляцій стосовно необхідності моста та його вартості. «Вартість моста майже не змінилась – це 275 мільйонів. Ще 90 млн пішло на благоустрій навколо, зокрема, фонтан. Колись Київ був містом семи фонтанів, і ми починаємо це відроджувати. Укріплення схилів коштувало ще 55 млн» – зазначив Кличко. Згодом, після вигуку «Арка дружби народів, ви мене чуєте?» вирушив до іншого кінця моста, щоб нарешті запустити на нього натовп киян.
У центрі мосту Віталій Кличко зупинився, щоб розказати більше про скляні оглядові майданчики. За його словами, вони витримують навантаження у тисячу кілограм на квадратний метр. Щоб розвіяти будь-які сумніви, мер пострибав на склі зі своїм братом Володимиром. Міст, до слова, від цього злегка завібрував.
Фінальна довжина мосту склала 212 метрів. Висота його опор – 22 та 32 метри. Проект розробило ТОВ «Проектні системи ЛТД» під керівництвом архітектора Андрія Миргородського. Загальна вартість мосту з укріпленням схилів та облаштуванням території навколо склала 420 млн гривень. Частина коштів на його будівництво – 132 мільйони – переспрямували з бюджету на реконструкцію Київського зоопарку. За проект мосту розробники отримали 12 мільйонів гривень, хоча за результатами тендеру мали отримати два мільйони.
Раніше Міністерство культури надіслало до КМДА лист, у якому разом з комітетом ЮНЕСКО порекомендувало зупинити будівництво мосту. Після цього заступник голови КМДА Олександр Спасибко заявив, що підстав для призупинення будівництва немає. Ще один скандал був пов`язаний з проектом моста. Нещодавно швейцарське архітектурне бюро заявило, що концепцію проекту моста взяли у них, не заплативши. Представник КМДА та архітектор Андрій Миргородський ці звинувачення заперечують. Окрім цього, за шість років міська адміністрація так і не перерахувала гроші призерам та учасникам архітектурного конкурсу, зокрема і за швейцарський проект.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фестивали, фотоконкурсы, стихийные бедствия, фотопроект, Динамо, Зеленский, Китай, женщины, пожары, фотография, путешествия, Киев, Россия, карантин, #Євромайдан, церковь, НАТО, искусство, корабли, Львів, история, выставки, юмор, Війна, ДСНС, суд, дети, Новый Год, передовая, визиты, Карпаты, Шахтер, культура, Киевщина, медицина, Нацгвардия, самолеты, мода, Майдан, портрет, Донбасс, спорт, тест-драйв, музыка, Александр Зубко, традиции, праздники, полиция, столкновения, митинги, сборная Украины, дизайн, марш, оккупация, Порошенко, мир, природа, Верховная Рада, протесты, общество, война, животные, город, пейзажи, выборы, экология, учения, зима, живопись, парады, солдат, военная техника, ВСУ, туризм, уикенд, акции, автомобили, политика, обстрелы, ЗСУ, архитектура, ВМС, Бахмут, Одесса, пляжи, Крым, Дмитрий Дятлов, люди, технологии, Сергей Смоленцев, соревнования, США, авиация, пандемия, терроризм, коронавирус, фотоподборки, Польша, Путин, футбол

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36