<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5640

Добротворці: проекти, що врятують Україну

Контракти разом з експертами* підготували добірку соціально значимих проектів, реалізованих у 2012 році.

Під час роботи над темою номера ми дізналися про набагато більшу кількість гідних проектів. Про них ми напишемо пізніше.

* Наші експерти: Ганна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників; Ігор Поканевич, заступник керівника Бюро ВООЗ в Україні; Максим Лациба, Український національний центр політичних досліджень; Марія Задорожня, директор Національного художнього музею.


Проект «StopБіль»

proekt_1

Сфера: здоров'я

Донор/виконавець: Міжнародний фонд «Відродження»

Охоплення: Вся Україна

Фінансування: близько 280 тис. грн

Термін дії: 2011–2012 роки

Мета проекту — привернути увагу до страждань майже півмільйона українців, які щодня потребують прийому знеболювальних медикаментів через симптоми невиліковних хвороб. Полегшити їхні страждання медики не можуть через недосконале законодавство — морфін у таб­летках не зареєстрований, а кожен крок лікарів щодо його використання ретельно контролюється. У рамках кампанії було створено групи підтримки для пацієнтів та їхніх родичів у восьми містах — Рівному, Івано-Франківську, Вінниці, Миколаєві, Кіровограді, Херсоні, Дніпропетровську, Донецьку. На адресу Президента України Віктора Януковича було надіслано відкритого листа з підписами понад 800 осіб із конкретними вимогами щодо поліпшення доступу до знеболювальних препаратів. Кампанію «StopБіль» підтримали відомі люди, зокрема відбувся концерт «Анестезія» за участю письменника Сергія Жадана та групи «Ойра». Кампанія привернула увагу громадськості до цієї проблеми та недосконалості законодавчої бази, ініціювала й підтримала адвокаційні заходи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Добротворці: проекти, що врятують Україну 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
 Юлианна Ковалевская 12.12.2012 5640
Еще материалы раздела «Суспільство»