<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.04.2013 13:00 15477

Мазурка підозрюють в смерті 21 людини

Досудове розслідування щодо одного з найгучніших і найзагадковіших злочинів минулого року – розстрілу в столичному гіпермаркеті «Караван» – завершено.

Про це повідомляє видання «Комсомольськая правда в Украине» з посиланням на Головне слідче управління МВС України.

«Уже є результати усіх призначених досліджень, і матеріали направлено в прокуратуру Києва для вирішення питання про закриття кримінального провадження за ч. 5 ст. 284 Кримінального кодексу – у зв'язку зі смертю підозрюваного Ярослава Мазурка. Ґрунтуючись на результатах експертиз і свідченнях свідків, слідство вважає, що ім'я «караванського» стрільця може фігурувати ще в низці злочинних епізодів, які раніше вважали нерозкритими», – зазначено в повідомленні.

Як пише видання, крім «Каравану», – це шість злочинів, що їх об'єднують саморобні кулі. Перше вбивство датується 26 січня 2004 року. В одній із багатоповерхівок столичної Оболоні невідомий холоднокровно розстріляв прапорщика держслужби охорони Григорія Нагорнюка і сержанта В'ячеслава Скоболя, які прибули за тривожним викликом до однієї з квартир. Незважаючи на те, що вже через пару хвилин на місці була міліція, вбивці вдалося втекти (він скористався технічними поверхами).

Два злочини належать до 2009 року, коли без будь-якої причини було жорстоко розстріляно циганку з дитиною і скоєно напад на чоловіка, який входив до під'їзду свого будинку. Так само безглуздо 2010 року було розстріляно жінку-бомжа.

«Ми вважаємо, що Мазурок міг випробовувати на цих людях свої саморобні кулі. Можливо, він також мав відхилення в психіці й таким чином знаходив для себе розрядку», – зазначило джерело в правоохоронних органах.

Як повідомляли раніше ЗМІ, Мазурка підозрювали в розстрілі молодого військового з дівчиною в Солом’янському районі столиці. Це сталося над ранок 20 липня минулого року поблизу дитячого майданчика серед будинків на Чоколівському бульварі. У загиблих нічого не зникло, вони нікому не завдали шкоди. Проте той, хто в них стріляв, робив це свідомо. Рішення з цього епізоду теж повинна ухвалити прокуратура.

Єдиний випадок, де можна угледіти користь, це вбивство двох «чорних» археологів у лютому 2009 року під Києвом. Тоді у копачів було викрадено дорогий металошукач фірми Minelab Quattro – такий самий під час обшуку знайшли у квартирі Ярослава Мазурка.

«Я вважаю, що на його совісті смерть 21 людини», – сказав співрозмовник «Комсомольской правды». Але достатніх підтверджень, щоб передати їх у прокуратуру, поки немає. Також міліції не вдалося з'ясувати, чим Мазурок заробляв на життя.

Оценка материала:

2.33 / 3
Мазурка підозрюють в смерті 21 людини 2.33 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
07.04.2013 13:00 15477
Еще материалы раздела «Суспільство»