НОВИНИ ДНЯ: Після періоду заціпеніння та вигоряння: 5 знаків зодіаку, у яких розпочнеться біла смуга у січні  Закулісся переговорів: Forbes пояснив, чому Буданов розуміє реальні позиції США та РФ  Найпопулярніші імена в Україні 2025 року: як назвати дитину  "Сигнал на вихід для Мадуро": у Трампа пояснили перехоплення танкерів із нафтою Венесуели  Погода в Україні: 23 грудня ще тепло, а далі вдарять морози  Лукашенко будує для Росії унікальний збройовий завод, - ЗМІ  Трамп готує масштабні імміграційні рейди у 2026 році, попри критику, - Reutersвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.03.2023 2177

Марокканські губчасті млинці

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився простим рецептом, для якого знадобляться найпростіші інгредієнти.

6c15d870bad1254fb7bc558d20398c8d_02.03.23

Багрір, або марокканські млинці, готують у деяких країнах північної Африки (серед них —  Марокко, Ліван, Алжир). Вони не схожі на звичні тоненькі млинці, які в нашій традиції люблять подавати з різними начинками. Марокканські млинці більше нагадують пористий лаваш, адже під час випікання на поверхні млинця утворюються сотні дірочок. За цю особливість страву ще називають млинці 1000 та 1 дірочка. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Для млинців:

  • 280 г манної крупи
  • 200 г пшеничного борошна
  • 700 мл теплої води
  • 5 г сухих дріжджів
  • 1 ст. л цукру
  • 1 ч. л розпушувача
  • 1 ч. л солі

Для соусу:

  • 50 г меду
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

1. У миску наливаємо приблизно половину теплої води, висипаємо цукор і перемішуємо, щоб кристали трохи розчинилися. У підсолоджену воду додаємо сухі дріжджі, перемішуємо та залишаємо у спокої на 10 хвилин, щоб вони активізувалися.

2. В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, манну крупу, розпушувач та сіль. Все ретельно перемішуємо.

3. У воду з дріжджами у кілька прийомів вводимо суху суміш й ретельно розмішуємо віничком, щоб не було грудочок. Сюди ж відправляємо і воду, що залишилася. Замішуємо тісто на марокканські млинці. За консистенцією воно вийде густішим, ніж на тонкі млинці.

4. Накриваємо тісто рушником та залишаємо у теплі на 30 хвилин. За цей час дріжджі заграють і маса збільшиться в обʼємі. За допомогою ополоника акуратно присаджуємо тісто і випікаємо на сухій сковороді.

5. Сковороду гарно розігріваємо. У центр наливаємо трохи тіста і чекаємо, коли на поверхні з'являться дірочки. Марокканські млинці смажать лише з одного боку на середньому вогні. Млинець готовий, якщо його поверхня стала рівномірно жовтуватою без світлих вкраплень.

6. Марокканські млинці виходять пористими, як губка, тому добре вбирають усі соуси, які ви вирішите до них приготувати. Традиційно їх подають із вершково-медовим соусом. Для цього розтоплене вершкове масло змішують із рідким медом у рівних пропорціях. Пісні марокканські млинці можна подавати замість хліба.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Марокканські губчасті млинці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.03.2023 2177
Еще материалы раздела «Суспільство»