<
НОВИНИ ДНЯ: Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної страви  20 червня в Україну прийде похолодання: де знизиться температур  Скільки будинків у Києві не відключають від світла: дані ДТЕК  "Наші ресурси скінченні": Клімкін висловився, за яких умов можна буде починати переговори з Росією  Україну 20 червня накриють грози, подекуди град та шквали  Вступна кампанія 2024. Головні правила, про які має знати кожен абітурієнт  Ціни зростуть: скільки коштуватимуть пачка сигарет і стіків до 2028 рокувсі новини дня
11.12.2012 10:03 2472

Чиновникам загрожує 6 років в'язниці за «криву» розмітку

Посадовим особам комунальної корпорації «Київавтодор», винним у неякісній дорожній розмітці на столичних дорогах, загрожує 6 років в'язниці.

Таке покарання передбачено в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем).

За інформацією столичної прокуратури, протягом квітня-червня 2012 року чиновники «Київавтодору» перерахували підрядній організації 5 мільйонів гривень бюджетних коштів за виконання роботи з нанесення дорожньої розмітки.

Перевірка з'ясувала, що нанесена дорожня розмітка на київських дорогах, і розмітка регульованих і нерегульованих пішохідних переходів, не відповідає вимогам Державного стандарту і створює реальну загрозу життю людей.

«Крім цього, внаслідок нанесення неякісної дорожньої розмітки тільки на одній з ділянок доріг, столичному бюджету завдано матеріальних збитків на загальну суму понад 90 тисяч гривень. До того ж, дорожня розмітка, яка не відповідає стандартам, підлягає повторному нанесенню, для чого потрібно ще 5 мільйонів гривень», - йдеться в повідомленні.

У липні 2012 року у зв'язку з відсутністю належної дорожньої розмітки «Пішохідний перехід» в Оболонському районі відбулося дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких пішоходи отримали тілесні ушкодження, повідомляють Коментарі.

ДАІ внесло припис «Київавтодору» про невідкладне нанесенні дорожньої розмітки відповідної якості.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чиновникам загрожує 6 років в'язниці за «криву» розмітку 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
11.12.2012 10:03 2472
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»