<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
16.01.2013 1784

«Аеросвіт» збанкрутував, тому що був створений для продажу

Компанія «АероСвіт» від початку була створена для продажу, який не відбувся через кризу. Тому простіше було провести банкрутство компанії.

Таку думку висловив економіст Олександр Охріменко.

За його словами, через неможливість продажу авіакомпанію було простіше збанкрутити. «Ситуація зрозуміла. Вона виникла не за один день. Ця компанія створювалась для продажу. Її хотіли продати, все для цього робили, але не встигли: після кризи не та ціна, не те бажання. В результаті порахували, що вигідніше її просто ліквідувати», - сказав Охріменко в ефірі «Ера-FM».

«АероСвіт» робили в ті часи, коли така структура могла отримувати прибутки. В нових умовах він виявився неприбутковим. У результаті було два виходи: оптимізувати чи зробити простіше - збанкрутіти. Це і зробили, і працівників звільнили, можна не платити зарплату - теж «дуже добре». Звісно, борги залишили на старій компанії. З погляду бізнесу, оптимальний варіант заробити гроші», - зазначив Охріменко.

За його словами, таке банкрутування є загальносвітовою практикою. «Це не Україна придумала. За абсолютно аналогічною схемою банкрутували авіакомпанії в Іспанії, у Сполучених Штатах Америки», - розповів Охріменко.

Оценка материала:

5.00 / 2
«Аеросвіт» збанкрутував, тому що був створений для продажу 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.01.2013 1784
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»