НОВИНИ ДНЯ: Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКС  Скандали, інтриги та несподівані рішення: всі деталі візиту Зеленського до США  Зеленський у США ознайомив сенаторів від обох партій з Планом перемоги  На вихідних у деяких областях істотно похолодаєвсі новини дня
14.02.2013 18:25 1226

«Газпром» програє на європейському ринку Норвегії

«Газпром» втрачає європейський ринок, програючи конкуренцію Норвегії.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Газпром» втрачає європейський ринок, це негнучка компанія, яка фактично програє конкуренцію Норвегії», - сказав він.

За його словами, завдяки цьому в України з'явився шанс отримати знижку на російський газ.

«Є можливість говорити «Газпрому» про те, що, знизивши ціну для України, ми зможемо викуповувати більший обсяг газу. Це, звісно, не корелюється із планами українського уряду щодо диверсифікованості. Не зрозуміло, як в такому разі будуть виконуватися проекти з нетрадиційного газу, проект LNG-терміналу. Але думаю, «Газпром» піде на зниження ціни, наприклад, до 280 доларів, якщо Україна буде закуповувати більше. Це дійсно важливо для народного господарства і комунального сектора», - зазначив Марунич.

У свою чергу, голова правління Альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик заявив, що для «Газпрому» настали «досить нехороші часи».

«У нього дуже багато соціальних і непрямих зобов'язань: футбольні команди, хокей, теніс, телебачення, все, що стосується соціальних навантажень, Кремль на нього вішає. А якщо ще він буде за свої кошти побудувати підземний газопровід, по якому немає підтвердження фінансування з боку ніякої фінансової структури, то сильно підведе «Газпром», як Афганістан тоді підвів Радянський Союз», - підкреслив Боровик.

Думки експертів наводить Gazeta.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Газпром» програє на європейському ринку Норвегії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
14.02.2013 18:25 1226
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»