<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
29.03.2013 15:05 1543

Якщо не почистити русло Либіді, на площі Перемоги плаватимуть машини - Салій

Колишній очільник КМДА Іван Салій через Контракти дав поради Олександру Попову як запобігти повені у місті.

На думку Івана Салія, перше, що потрібно зробити, аби запобігти паводку у столиці – розчистити русло річки Либідь, яка, за його словами, має «вузьку пропускну спроможність».

«Бо інакше підтопить площу Перемоги, там будуть плавати машини», - попереджає екс-голова КМДА.

І друге – треба готувати Київське море до прийому великої води, застерігає колишній чиновник. «Ніяких надзвичайних ситуацій не повинно бути. Потрібно лише стоки почистити, причому зараз, а не тоді, коли вже буде паводок», - каже Салій.

У той же час, колишній київський керманич скептично оцінив склад комісії із запобігання паводку. На його погляд, очолити її мав безпосередньо Олександр Попов, а не рядовий начальник департаменту. «Очолює цю комісію Сергій Садовий, це той, який очолює благоустрій (директор департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища – ред.). Ну, це ж сміх! Я не наїжджаю, але так не робиться. Очолювати мав би хоча б заступник мера, а не звичайний начальник департаменту. Хоча в ідеалі - сам Попов», - вважає Салій.

Екс-чиновник зізнається, що сам паводку не боїться, бо живе на Печерську, а паводок, за його словами, якщо й буде, то «далі Подолу на правому березі не дійде». «Та я сподіваюся, що все обійдеться», - заспокоює Салій.

Інтерв’ю з екс-головою КМДА Іваном Салієм читайте тут

Оценка материала:

5.00 / 1
Якщо не почистити русло Либіді, на площі Перемоги плаватимуть машини - Салій 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
29.03.2013 15:05 1543
Еще материалы раздела «Столиця»