<
НОВИНИ ДНЯ: На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінецьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
 Ольга Галицкая 17.09.2013 22827

Найкращі українські книги 2013 року

Журі традиційного для Форуму видавців конкурсу «Найкраща книга року» цього разу мало клопіт з вибором. В результаті володарями гран-прі стали одразу три видання. Усього лауреатів 19. Але ще 390 учасників, на яких не вистачило призів, заслуговують на головну відзнаку – увагу читача.

6. Наталя Яковенко. «Дзеркала ідентичності». (Laurus)

06

До нової книги Наталі Яковенко ввійшли вибрані статті про формування ідентичностей, особливості світосприйняття, концепції «правильної» влади і шляхетського обов'язку в ранньомодерній Україні: «Колективна ідентичність химерно і безмежно варіативно переплітається з ідентичністю персонального чи групового типу. В результаті свідомість людини постає як складний пасьянс, рівняння, перевантажене різного роду невідомими і змінними. Історикові тяжко дати раду з цим калейдоскопом ідентичностей, адже, на відміну від соціолога, він не може запропонувати своїм піддослідним анкету з питаннями. Ми приречені вести діалог лише з текстом джерела, який, крім зрозумілої неповноти, ще й обтяжений умовностями писемної та освітньої комунікації».

Оценка материала:

5.00 / 1
Найкращі українські книги 2013 року 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
 Ольга Галицкая 17.09.2013 22827
Еще материалы раздела «Суспільство»