<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
18.09.2013 16:05 2656

Україна щорічно переплачує Румунії за прохід дунайським каналом

Українські судноплавні компанії, які змушені для заходу в Дунай або виходу в море, користуватися румунським Сулинським каналом, щорічно переплачують до 1 млн доларів.  

Про це на прес-конференції в Києві в середу заявив радник директора ДП «Дельта-лоцман» Євген Єрискін.

«Витрати українських судновласників на прохід одного судна Сулинським каналом складають 2,5-5 тис. доларів США. За оцінками експертів, українські судноплавні компанії, користуючись Сулинським каналом, щорічно переплачують до 1 млн доларів», - сказав Єрискін.

Він пояснив, що Румунія зберігає монополію на ринку обслуговування суден з осадкою понад 5 м у дельті Дунаю. У зв'язку з цим українські судна з такою осадкою змушені виходити в море або заходити в Дунай через Сулинський канал, який дозволяє рух суден із осадкою 7,2 м.

За словами Єрискіна, у разі повної реалізації проекту глибоководного судового ходу «Дунай - Чорне море», який є альтернативою румунським каналам, український флот потенційно зможе зайняти близько 65% ринку судопроходу в дельті Дунаю іноземних суден і понад 80% у сегменті вітчизняних суден.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна щорічно переплачує Румунії за прохід дунайським каналом 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.09.2013 16:05 2656
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»