<
НОВИНИ ДНЯ: Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордіввсі новини дня
Політика
Україна
16.01.2014 19583

Шоломи, автоколони, збір даних про суддю караються штрафом або в'язницею – закон

Верховна Рада разом з іншими законами підтримала посилення захисту суддів та працівників правоохоронних органів, а також більш жорсткі обмеження на проведення масових акцій.

За прийняття відповідного законопроекту (№3879) «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» підняттям руками проголосували 235 депутатів.

У пояснювальній записці необхідність прийняття цього закону обґрунтовано «суттєвим загостренням політично-соціальної кризи». «Непоодинокими стали випадки масових заворушень, втручання в роботу державних та правоохоронних органів, відбуваються захоплення будівель державної та комунальної власності, набули широкого розповсюдження прояви вандалізму та екстремізму, значно збільшилась кількість хуліганських дій», - йдеться в ній.

Тепер рух у автоколонах з більш ніж 5 авто без узгодження с МВС караються штрафом від сорока до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Крім того, участь масових акціях «у масці, шоломі або з використанням інших засобів чи способів маскування» тягне за собою накладення штрафу.

За незаконне збирання, зберігання чи поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких родичів чи членів сім’ї, а також образу чи вчинення тиску на суддю тепер можна отримати штраф від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів чи два роки в'язниці.

Також Рада прийняла закони «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів» (№3837) і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень у забезпечення безпеки дорожнього руху зареєстрованих в автоматичному режимі» (№3855).

По матеріалам: Українська правда

Оценка материала:

3.40 / 5
Шоломи, автоколони, збір даних про суддю караються штрафом або в'язницею – закон 3.40 5 5
Політика / Україна
16.01.2014 19583
Еще материалы раздела «Україна»