<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачне печиво з какао  Лавров зробив цинічну заяву щодо мирних перемовин з Україною: як відреагували в ЄС  На тепло доведеться почекати: в Україні поки що буде холодно та дощитиме, але потепління вже скоро  Корнієнко анонсував розгляд кадрових питань у Раді  Як приготувати котлети в духовці  Коли в Україні потепліє: синоптик назвала період  Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISWвсі новини дня
Політика
Україна
21.03.2014 21:00 5663

Україна може збільшити видобування газу на 30% - екс-посол США

Україна має реальну можливість у найближчі п'ять років збільшити видобування газу на 30%.

 

Про це заявив спеціальний посланець і координатор Держдепу з питань міжнародної енергетики, колишній посол США в Україні Карлос Паскуаль.

"Україна - країна з колосальними ресурсами, у тому числі, енергетичними. Тільки протягом наступних п'яти років Україна зможе збільшити видобування газу на 30%. Цьому, в тому числі, сприятимуть підписані угоди з такими компаніями як Shell і Chevron. Сподіваємося, що до 2020 року Україна буде самодостатньою в плані газу. І це буде історичним моментом для України ", - заявив представник Державного департаменту США.

До того часу, за словами Паскуаля, Україна може отримувати газ із Європи за реверсною схемою поставок, а також зосередитися на реальному втіленні політики енергоефективності.

Нагадаємо, що згідно із контрактами 2009 року між Україною та Росією, Україна досі отримувала 100-долларову знижку за базування на своїй території у Криму російського Чорноморського флоту.

За повідмоленням ВВС-Україна.

Оценка материала:

3.00 / 2
Україна може збільшити видобування газу на 30% - екс-посол США 3.00 5 2
Політика / Україна
21.03.2014 21:00 5663
Еще материалы раздела «Україна»