<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
05.08.2013 16:05 2590

Перевірки якості бензину в Україні не проводяться взагалі - експерт

В Україні не проводять лабораторні перевірки якості бензину на автозаправних станціях.  

Про це заявив заступник директора науково-технічного центру «Псіхея» Геннадій Рябцев.

«Рівень перевірок якості бензину в Україні дорівнює нулю. Із 6290 АЗС в Україні в середньому в рік перевіряють близько ста. Однак це лише перевірки документації, процесу роботи тощо. З другої половини 2008 року практично перестали фінансувати Держспоживінспекцію для проведення лабораторних перевірок. На всі види товарів та послуг в Україні виділили близько 4 млн на рік», - повідомив Рябцев.

За його словами, проведення перевірок впливає на якість бензину. «Якісь бензину підвищиться, коли запрацює система контролю», – наголосив експерт.

Нагадаємо, минулого року в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявляли, що на ринку світлих нафтопродуктів близько 30% бензинів автомобільних і дизельного палива не відповідають встановленим вимогам і є неякісними.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
Перевірки якості бензину в Україні не проводяться взагалі - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
05.08.2013 16:05 2590
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»