<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2020   Луганська обл., Україна   ДСНС, unian.net, Офіс Президента України,

Луганщина у вогні: горять ліса та села, є загиблі

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що через лісову пожежу, яка дісталася населених пунктів у Новоайдарському районі Луганської області чотири людини загинули і дев’ятеро госпіталізовані. Наразі епіцентром пожеж є село Смолянинове і Капітанове.
Водночас представник омбудсмена у Донецькій і Луганській областях павло Лисянський стверджує, що кількість постраждалих значно вища. За його даними, до Новоайдарської лікарні госпіталізували 21 місцевого жителя: 15 дітей, 6 дорослих, один дорослий – у тяжкому стані через опіки. У ДСНС кажуть, що кількість знищених будинків у селі Смолянинове зросла з 14 до 30, також згоріли близько 80 дачних будинків садового кооперативу. Полум’я намагаються загасити відучора, коли стало відомо, що з двох лісництв у Новоайдарському районі вогонь перекинувся на сусідні села. До місця пожежі стягнули сили з чотирьох найближчих областей. Поки повністю загасити вогонь не вдається.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Секретар РНБО Олексій Данілов, Голова ДСНС Микола Чечоткін та голова Нацполіції Ігор Клименко екстрено відбули в Луганську область для координації сил у подоланні масштабних лісових пожеж та здійснення повітряного моніторингу районів займання. Крім цього, заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Очільник МВС зазначив, що до ліквідації пожеж залучено понад 1200 працівників підрозділів МВС.
«Понад 1200 працівників ДСНС, Нацполіції, Національної гвардії та 200 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П, ліквідовують пожежу. Оперативний штаб працює в цілодобовому режимі», - зазначив Арсен Аваков.
Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський оглянув території, які постраждали через лісові пожежі в Новоайдарському районі, та ознайомився з перебігом ліквідації наслідків надзвичайної події. Володимир Зеленський заявив, що кожна сім’я, яка втратила житло внаслідок пожежі в Луганській області, отримає 300 тис. грн, кожному постраждалому також буде виділено по 20 тис. грн на підтримку, окремо будуть передбачені виплати за загиблих. Також буде виділена допомога родинам, близькі яких загинули в пожежі. За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, для допомоги постраждалим внаслідок пожежі уряд зарезервував 50 млн грн.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
стихийные бедствия, Сергей Смоленцев, Китай, культура, юмор, пожары, природа, показы, терроризм, Динамо, фотоконкурсы, политика, корабли, фотопроект, традиции, оккупация, ЗСУ, обстрелы, соревнования, путешествия, митинги, ДСНС, марш, праздники, общество, Зеленский, передовая, Польша, история, НАТО, дизайн, протесты, пейзажи, выставки, пандемия, пляжи, Львів, город, архитектура, медицина, экология, туризм, мир, тест-драйв, визиты, ВСУ, Порошенко, Путин, Дмитрий Дятлов, полиция, Війна, Верховная Рада, Александр Зубко, мода, фотография, солдат, карантин, Крым, живопись, сборная Украины, автомобили, фестивали, Бахмут, суд, авиация, Шахтер, женщины, спорт, Нацгвардия, животные, Киев, #Євромайдан, Донбасс, учения, Новый Год, технологии, столкновения, музыка, уикенд, футбол, Россия, искусство, люди, Киевщина, портрет, Майдан, ВМС, фотоподборки, акции, самолеты, США, церковь, выборы, коронавирус, военная техника, дети, Карпаты, война, Одесса, зима

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36