<
НОВИНИ ДНЯ: У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
28.10.2020   Нагірний Карабах   Радіо Свобода

Нагірний Карабах: озброєні селяни проти азербайджанських військових та безкоштовний хліб у Степанакерті

У Нагірному Карабасі тривають бойові дії між азербайджанськими й вірменськими силами, попри заклики міжнародної спільноти дотримуватися умов укладеного наприкінці минулого тижня перемир’я. Протистояння в регіоні знову спалахнуло 27 вересня. З того часу з обох боків загинули сотні військових і невідома кількість цивільних. Це найбільша ескалація в Нагірному Карабасі з 1994 року. У Вірменії й Азербайджані оголошені воєнний стан і мобілізація.
Конфлікт між Вірменією й Азербайджаном через Нагірний Карабах розпочався в 1988 році. До укладення угоди про припинення вогню 1994 року Баку втратив контроль над майже всім Нагірним Карабахом і ще частиною прилеглих до нього районів країни – разом до 20% міжнародно визнаної території Азербайджану.
У серпні 2020 року вірменський парламентар Сасун Мікаелян закликав створити офіційну добровольчу дружину, що увійшла б до складу збройних сил Вірменії. Мікаелян сказав, що це необхідно, бо Вірменію «оточили вороги».
Чому місцеві вірмени біля лінії фронту в Нагірному Карабасі беруться до зброї проти азербайджанських військових – у фотогалереї кореспондента Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Еймоса Чаппла.
А у самому Степанакерті працює цілодобово приватна пекарня, надаючи свіжий хліб місцевим жителям, які залишилися в головному місті охопленого бойовими діями Нагірно-Карабаського регіону.

Армен Сагян, 31-річний власник пекарні, яка зараз працює без перерв, щоб постачати вірменську громаду Степанакерта безкоштовним хлібом. Сагян каже: «З першого дня війни ми вирішили роздавати хліб жителям безкоштовно і працювати на армію... У нас немає фінансових проблем. Нам дзвонять з організацій, які хочуть допомогти, але нам це не потрібно. Якщо матимо потребу в цьому, то ми звернемося до них». Сагян не розкрив джерело надходження коштів у його пекарню.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
технологии, карантин, Киевщина, полиция, Россия, Крым, история, Верховная Рада, Китай, автомобили, визиты, самолеты, США, мода, традиции, туризм, коронавирус, пожары, выборы, Путин, спорт, ВМС, авиация, Польша, дети, Дмитрий Дятлов, суд, музыка, праздники, люди, город, учения, акции, фестивали, Александр Зубко, зима, архитектура, обстрелы, футбол, политика, Війна, фотоподборки, животные, война, стихийные бедствия, природа, Киев, протесты, культура, искусство, общество, митинги, мир, Бахмут, корабли, соревнования, Сергей Смоленцев, портрет, Майдан, пляжи, Одесса, тест-драйв, Нацгвардия, Новый Год, ДСНС, передовая, Порошенко, путешествия, фотоконкурсы, юмор, терроризм, живопись, оккупация, пандемия, ЗСУ, Динамо, дизайн, пейзажи, уикенд, НАТО, женщины, Донбасс, медицина, парады, #Євромайдан, выставки, солдат, военная техника, Зеленский, фотография, ВСУ, Шахтер, Карпаты, церковь, марш, столкновения, экология, Львів, фотопроект, сборная Украины

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36