<
НОВИНИ ДНЯ: Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Вступ до військових закладів освіти у 2024 році: умови та терміни  "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
04.02.2013 5358

Нотаріальні послуги з січня подорожчали вдвічі

У зв'язку з набранням чинності нових правил оформлення угод купівлі-продажу нерухомості, нотаріальні послуги подорожчали приблизно вдвічі.

Про це повідомив приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Володимир Рокитнянський.

За його словами, з січня 2013 р. у Києві серед приватних нотаріусів встановилися такі розцінки на оформлення угод з нерухомістю: 1,5 тис. грн - за реєстрацію первинного права власності і стільки ж - за перехід права власності.

При цьому В. Рокитнянський підкреслив, що подорожчанням зростання вартості послуг нотаріусів не можна назвати, оскільки обсяг робіт і відповідальності значно зріс у зв'язку з новими правилами.

Так, якщо раніше, за інформацією експерта, на одну операцію нотаріус витрачав близько 2 годин, то зараз йому потрібно цілий робочий день, повідомляє ГолосUA.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року в Україні набули чинності нові правила оформлення прав на нерухоме майно. Так, функції, які раніше виконували бюро технічної інвентаризації, тепер поклали на новостворений орган - Укрдержреєстр та приватних нотаріусів.

Як повідомляв ГолосUA раніше, в Києві, традиційно, ще найнижчі розцінки на послуги нотаріусів. У регіонах же подібні процедури обійдуться власникам нерухомості вже приблизно в 2,5 тис. грн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Нотаріальні послуги з січня подорожчали вдвічі 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
04.02.2013 5358
Еще материалы раздела «Нерухомість»