<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Україна
15.04.2024 211

За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК

Повістки військовозобов'язаним можуть вручати не лише співробітники територіальних центрів комплектування. Це можуть також робити виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Закарпатський обласний ТЦК і СП у Facebook.

Зазначається, що зразок повістки регламентований постановою Кабміну №1487. Але там не вказано конкретних місць її виписування чи вручення. Тому вручити повістку можна як за адресою проживання громадянина, так і на блокпосту чи за місцем роботи.

При цьому повістки можуть виписувати не тільки центри комплектування, а й виконавчі органи сільських, селищних та міських рад за розпорядженням відповідного ТЦК та СП.

Фактично вручати повістки представники органів місцевої влади можуть за місцем проживання.

Сама повістка має бути повністю заповненою, тобто містити всі необхідні дані - прізвище, ім’я, по батькові військовозобов’язаного, дату, час і адресу прибуття та підпис начальника ТЦК або керівника органу місцевого самоврядування, скріплений печаткою.

"При цьому частина даних може бути внесена до повістки заздалегідь для пришвидшення процедури. Адже якщо громадянина зупиняють на блокпосту, начальник ТЦК не може терміново приїхати туди, щоб скріпити повістку своєю печаткою", - пояснюють у ТЦК.

Законопроект про мобілізацію

Нагадаємо, 11 квітня Верховна рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10449, який урегульовує процедуру мобілізації. Народні депутати врахували понад 30 правок Комітету з нацбезпеки, а також остаточно виключили з документу демобілізацію військових.

Документ набере чинності через місяць після того, як його підпише спікер парламенту та президент.

Оценка материала:

5.00 / 2
За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК 5.00 5 2
Політика / Україна
15.04.2024 211
Еще материалы раздела «Україна»