<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛКвсі новини дня
27.05.2013 15:55 1574

Заступником голови «Нафтогазу» став соратник Матвієнка та Франчука

Кабінет міністрів призначив Валерія Ясюка заступником голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Про це йдеться в розпорядженні уряду № 329 від 27 травня 2013 року.

Ясюк має дві вищі освіти: юридичну і економічну. До цього призначення обіймав посаду голови правління Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз». Він також працював у ДАТ «Чорноморнафтогаз» генеральним директором в той час, коли компанію очолював колишній зять Леоніда Кучми і син кримського прем'єра Анатолія Франчука Ігор Франчук.

У кримському уряді Анатолія Матвієнка (травень-вересень 2005 року) Ясюк обіймав посаду першого віце-прем'єра. Після цього встиг попрацювати заступником міністра палива та енергетики України, а також директором Департаменту економічної та господарської діяльності Міністерства оборони України.

Ясюк вважається людиною, близькою до Давида Жванії та Миколи Мартиненка, вказує «РБК-Україна». На виборах до Київської міської ради 2008 року Ясюк балотувався за списком НУ-НС, де зайняв 12 місце.

Призначення Ясюка на керівну посаду в «Нафтогазі» збіглося з призначенням першим заступником голови НАК «Нафтогаз України» ще одного представника сім'ї Франчуков - Валентина Франчука.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Заступником голови «Нафтогазу» став соратник Матвієнка та Франчука 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
27.05.2013 15:55 1574
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»