<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Прес-релізи
IT та зв'язок
15.09.2023 314

Як вибрати функціональний і надійний сервер

Для організації мережевої інфраструктури з необхідністю віддаленого доступу користувачів до великих масивів даних, робочих застосунків і програм варто купити сервер. Ці пристрої здатні функціонувати в режимі 24/7, мають великі обчислювальні потужності, що впливає на продуктивність усієї мережі. Правильний підхід до вибору сервера — запорука успішної діяльності, пов'язаної з обслуговуванням баз даних, зберіганням, обробленням, захистом і передаванням значних обсягів інформації.

Основні види серверів

Класифікація серверних платформ, представлених в асортименті інтернет-магазину Сервак, здійснюється на основі форм-фактора, призначення, здатності до масштабування та потужності. Кожна група має свою специфіку, що варто враховувати, вибираючи обладнання.

123_1509.2023

Різновиди серверів залежно від доступних функцій:

1. Сервер робочої групи — прилад початкового рівня з доступною вартістю, для базового збереження даних і розмежування прав доступу.

2. Файловий сервер — використовується з метою зберігання та створення структури інформації з подальшим її захистом.

3. Поштовий сервер — призначений для оброблення електронних листів і роботи з поштовими програмами всередині мережі компанії.

4. Вебсервер — створений для прийняття запитів від користувачів під час відвідування сайтів, має високий рівень захисту від атак і хорошу відмовостійкість.

5. Сервер бази даних — забезпечує необхідні потужності для обчислювальних ресурсів компанії, стабільний доступ до файлів для користувачів.

6. Термінальний сервер — незамінний в організації віддаленого доступу та безпечного передавання даних завдяки системі шифрування.

7. Проксі-сервер — відповідає за безпеку використання інтернет-мереж.

8. Фаєрволи та брандмауери — аналізують дані, які надходять до мережі, щодо наявності шкідливих елементів задля захисту від вірусів, хакерських атак і негативного впливу з інтернету.

9. Принт-сервери — дають змогу під’єднати декілька комп’ютерів до однієї мережі для друку документів на принтері без необхідності купівлі периферійного пристрою для кожного користувача.

456_15.09.2023
Вибираючи конкретний сервер в інтернет-магазині Servak, варто спочатку визначитися з призначенням пристрою. Правильне цільове використання впливає на функціональність обладнання та позбавляє додаткових витрат у майбутньому. Додатково необхідно оцінити компоненти сервера, а саме — тип процесора, обсяг дискової та оперативної пам'яті, систему охолодження та вентиляції, форм-фактор.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати функціональний і надійний сервер 5.00 5 2
Прес-релізи / IT та зв'язок
15.09.2023 314
Еще материалы раздела «IT та зв'язок»