<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
10.06.2020   США   Reuters

У золотій труні на білій кареті: похорон Джорджа Флойда

У США поховали афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув під час затримання наприкінці травня. Його смерть спричинила хвилю протестів у країні та світі проти неправомірних дій поліції. Церемонія прощання відбулася у рідному місті Флойда Х'юстоні, штат Техас, у церкві The Fountain of Praise. Службу транслювали онлайн.
Члени сім’ї Флойда прийшли в церкву в одязі білого кольору. Промови виголосили священнослужителі, родичі загиблого, а також чиновники, члени Палати представників і правозахисники. Виступив на похоронах за допомогою відеотрансляції і колишній віцепрезидент США Джо Байден.
«Ми не можемо відвертатися. Ми не повинні відвертатися. Ми не можемо залишити це, думаючи, що ми знову можемо відвернутися від расизму, від системних зловживань, які все ще переслідують американське життя», — сказав Байден.
«Я можу дихати. І поки я дихаю, справедливість візьме гору. Це не просто вбивство, це злочин ненависті», – заявила племінниця Флойда Брук Вільямс. Активіст за громадянські права темношкірих, політик та священник Ел Шарптон сказав: «Бог забрав викинутий камінь та зробив його наріжним каменем руху, який збирається змінити цілий світ».
Після церемонії прощання тіло Флойда «останню милю» провезли до кладовища на катафалку, який запрягли кіньми. Чоловіка поховали поруч з його мамою на кладовищі Houston Memorial Gardens у місті Перленд.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
полиция, Крым, Карпаты, Порошенко, автомобили, спорт, город, Львів, Нацгвардия, зима, архитектура, выборы, Бахмут, соревнования, учения, Донбасс, пожары, Россия, портрет, пляжи, обстрелы, Динамо, фотопроект, фотоконкурсы, традиции, марш, технологии, НАТО, дизайн, Майдан, Польша, юмор, экология, военная техника, терроризм, ЗСУ, война, животные, стихийные бедствия, фотография, культура, Сергей Смоленцев, Шахтер, музыка, сборная Украины, природа, футбол, живопись, передовая, Александр Зубко, люди, политика, выставки, Киев, США, медицина, карантин, протесты, столкновения, праздники, коронавирус, фестивали, Верховная Рада, мир, корабли, Китай, Киевщина, мода, Новый Год, самолеты, авиация, суд, визиты, женщины, ВМС, Дмитрий Дятлов, ВСУ, Війна, Путин, фотоподборки, показы, акции, #Євромайдан, путешествия, искусство, дети, туризм, оккупация, пандемия, солдат, ДСНС, общество, пейзажи, церковь, Зеленский, история, Одесса, митинги, тест-драйв, уикенд

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36