<
НОВИНИ ДНЯ: Допомога США змінила ситуацію на фронті в Україні, - Пентагон  Путін може втратити Крим: у The Telegraph озвучили "план" звільнення півострова  Дощовий фронт нарешті піде з України: яку погоду чекати у четвер  У Києві 16 червня відбудеться Марш рівності від "КиївПрайду"  Українців чекає третє підвищення цін на пальне від початку війни  Дощі і похмура погода незабаром закінчаться: синоптик розповіла, коли в Україну повернеться спека  НАТО щороку допомагає Україні на 40 млрд доларів і має робити це далі, - Столтенбергвсі новини дня
Політика
Світ
29.11.2013 15:30 1176

Грузія заборонила символіку комунізма

Використання в громадських місцях фашистської і комуністичної символіки, а також встановлення або відмова від демонтажу пам'ятників, барельєфів лідерів цих ідеологій у Грузії каратимуться штрафом у розмірі 1 тис. ларі (близько 600 дол).

Відповідні поправки вносяться парламентом Грузії в «Хартію свободи» і Кодекс адміністративних правопорушень.

«Зокрема, це символіка, яка відображає режим тоталітарного комунізму, що характеризується порушенням прав людини, різними формами масового фізичного терору, індивідуальними і масовими вбивствами і знищеннями, стратою в концентраційних таборах, голодом і депортацією, тортурами і рабською працею, переслідуванням на етнічному і релігійному грунті, обмеженням свободи совісті, думки і іншим», - зазначається в повідомленні.

Інформацію про наявність у Грузії комуністичної і фашистської символіки збиратиме спеціальна комісія. Вона спостерігатиме за тим, щоб такої символіки не було на «державній власності, власності органів адміністративного самоврядування, а також за тим, щоб в Грузії не було культових будівель, пам'ятників, монументів, барельєфів, а також вулиць, площ, сіл і селищ із назвами, які містять елементи пропаганди комуністичної і фашистської ідеологій або імена лідерів цих ідеологій».

У разі виявлення подібних фактів, комісія звернеться до «повноважної особи», щоб викоренити порушення закону. Інакше «повноважна особа» буде притягнена до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

«Хартія свободи», яка, зокрема, вводить обмеження для колишніх співробітників спецслужб Радянського Союзу, колишніх вищих посадовців компартії і комсомолу, наказує не допускати використання в громадських місцях фашистської і комуністичної символіки і встановлює контроль за фінансовими потоками з-за кордону, була ухвалена парламентом Грузії в травні 2011 року після майже річного обговорення.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Грузія заборонила символіку комунізма 5.00 5 1
Політика / Світ
29.11.2013 15:30 1176
Еще материалы раздела «Світ»